Konoba Batelina ugostila hrvatske enogastro blogere

VIRTUALNA POZNANSTVA PRETOČENA U PRAVA PRIJATELJSTVA
Piše. Goran Zgrablić (www.manjada.org)
Konoba Batelina u Banjolama bila je jučer mjesto druženja nekolicine blogera koji pišu o gastronomskoj, vinskoj i maslinarskoj sceni u Hrvatskoj ali i o međunarodnim trendovima u svijetu ića i pića. Bili su tu kvarnerac Darko Baretić i puljanin Zoran Vodopija kao predstavnici Vinske priče (vinskaprica.com), najpitkijeg vinskog štiva na hrvatskom webu, zagrepčanka Morana Zibar znana kao Gurwoman (gurwoman.blog.hr) čije se duhovite gastro avanture čitaju u dahu, puljanin Goran Zgrablić koji se bavi samo Istrom na blogu Manjada (manjada.org), zagrepčanka Lada Radin poznata kao GastroLada koja piše kolumne na portalu gastro.hr a blogerima su se pridružili autor vinskog vodiča Hrvatske Saša Špiranec te maslinarka Biserka Banović poznata po ulju Šibiba (sibiba.com). Glavni kuhar Bateline David Skoko pokazao je umijeće kako od riba «za siromahe» kao što su palamida, iverak i špar napraviti kreativna jela dostojna divljenja.
Za većina sudionika bila je ovo prilika da svoja tek virtualna poznanstva pretoče u prava prijateljstva i započnu rasprave do kasno u noć. Tako su se svi složili da su istarska maslinova ulja dosegla sam svjetski vrh, da su restorani kod nas dosadni jer im je vrh ponude orada, brancin i zubatac na žaru, da će se idućih godina vidjeti kako istarska zemlja i klima osim malvazije može dati još i kvalitetnija crna vina (posebno Teran), da se u unutrašnjosti Istre uglavnom jede bolje nego na obali...  ....i da je raspravljanje i kovanje novih zajedničkih projekata ipak ugodnije u realnom svijetu uz pjat i čašu vina nego ispred ekrana i tipkovnice!