Gastro jesen južne Istre: Gljive i orade

POSEBNI MENIJI PO UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA LIŽNJANA, VODNJANA, FAŽANE i PULE DO 26.10.
Nastavlja se ciklus promotivnih aktivnosti i manifestacija koje su proizašle iz suradnje turističkih zajednica Ližnjana, Vodnjana, Fažane i Pule te Udruženja obrtnika grada Pule.
Gastro jesen južne Istre manifestacija je koja donosi dva nova ciklusa koja će se održati u listopadu i studenome.
"Manifestaciju su prepoznali ugostitelji i turističke zajednice te se za jesenski ciklus prijavilo ukupno 20 ugostitelja koji će nuditi posebne menije sukladne razdoblju u godini odnosno raspoloživim svježim namirnicama koje se tradicionalno pripremaju u određenom periodu godine," istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.
Listopad nudi menije posvećene gljivama i oradama, namirnicama koje obilježavaju sezonu ali i zonu južne Istre. Od 17. do 26. listopada restorani, konobe, pizzerije i bistroi ponudit će svojim gostima menije koji će uključivati neke od navedenih namirnica po vrlo pristupačnim cijenama. Naime, za 2 sljeda uz čašu vina i vodu bit će dovoljno 80 kuna, a za meni od 3 sljeda uz čašu vina i vodu bit će potrebno 120 kuna. Identičan "recept" ponude isproban je u proljetnom dijelu manifestacije. Tada je zabilježen velik interes i posjet pogotovo domaći gostiju objektima uključenim u akciju.
"Bit će ovo ujedno prilika da se zajedničkim snagama potrudimo da se turistička sezona produži.  No, ovo je i izazov u kojem će ugostitelji imati priliku iskazati umijeća stvarajući delicije na zadanu temu izabranih sezonskih namirnica," istaknula je Natali Palko Zidrum, voditeljica Turističke zajednice općine Ližnjan.
Manifestacija Gastro proljeće i jesen ušla je kao posebna aktivnost turističkih zajednica u projekt "Hrvatska 365".
"Vrlo smo zadovoljni sa suradnjom i aktivnostima Udruženja obrtnika. Oni su potaknuli i animirali ugostitelje da se uključe u ove aktivnosti te tako stvorimo jedan drugačiji i novi turistički proizvod," navela je Melita Peroković, direktorica Turističke zajednice općine Fažana.
Četvrti i posljednji ciklus održat će se od 14. do 23. studenoga, a na meniju će tada biti nova ponuda sezonskih jela kao što su bakalar, maneštre te jela na bazi svinjetine.
Ovo je prva godina da se projekt nove zajedničke gastronomske ponude održava te će se nastaviti dok postoji izrazito dobar interes ugostitelja i gostiju, potrošaća.
Menije koji se nude možete pogledati na [url=http://www.pulainfo.hr]http://www.pulainfo.hr[/url] . (REx)