Još ovog vikenda ‘Gastro jesen južne Istre: Gljive i orade’

POSEBNI MENIJI PO UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA LIŽNJANA, VODNJANA, FAŽANE i PULE
Još ovog vikenda traje manifestacija turističkih zajednica Ližnjana, Vodnjana, Fažane i Pule te Udruženja obrtnika grada Pule pod nazivom 'Gastro jesen južne Istre' u sklopu koje do kraja ovog vikenda možete probati jela na bazi gljiva i orada.

Gastro jesen južne Istre manifestacija je koja donosi dva nova ciklusa koja će se održati u listopadu i studenome.
“Manifestaciju su prepoznali ugostitelji i turističke zajednice te se za jesenski ciklus prijavilo ukupno 20 ugostitelja koji nude posebne menije sukladne razdoblju u godini odnosno raspoloživim svježim namirnicama koje se tradicionalno pripremaju u određenom periodu godine,” istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Listopad nudi menije posvećene gljivama i oradama, namirnicama koje obilježavaju sezonu ali i zonu južne Istre. Od 17. do 26. listopada restorani, konobe, pizzerije i bistroi nude svojim gostima menije koji će uključivati neke od navedenih namirnica po vrlo pristupačnim cijenama. Naime, za 2 slijeda uz čašu vina i vodu bit će dovoljno 80 kuna, a za meni od tri slijeda uz čašu vina i vodu bit će potrebno 120 kuna. Identičan “recept” ponude isproban je u proljetnom dijelu manifestacije. Tada je zabilježen velik interes i posjet pogotovo domaćih gostiju objektima uključenim u akciju. U foto prilogu pogledajte koji su objekti uključeni u ovu gastro manifestaciju. (Text: Doris Floričić)